22.07.2020.
Čokoladni ganache za punjenje:
150 g Kandit Dessert chef čokolade za kuhanje • 150g vrhnja za šlag • 1 žica šećera
U blenderu kratko izmiksati mljevene bademe, kakao prah i šećer u prahu kako bi se dobila jednolična smjesa.
Miksati bjelanjke sa malo soli dok ne postanu čvrsti.
Dodati šećer žlicu po žlicu u bjelanjke i miksati na srednjoj brzini. Miksajte dok se sve ne sjedini jer bjelanjci moraju biti baš čvrsti.
Žlicom ili silikonskim pomagalom umješajte smjesu badema, šećera i kakaa, polagano miješajte smjesu – izvana prema unutra dok se sve ne sjedini. ne smije biti mjehurića i zraka, a smjesa mora padati sa spatule i sjediniti se s ostatkom u roku od 10 sekundi.
Na papir za pečenje sa slastičarkom špricom pravilno rasporedite paran broj macarona jednake veličine 5 cm.
Kako bi iz makarona izašao zrak potrebno je udariti dva tri puta limom za pečenje o radnu površinu. Trebali bi se pojaviti mjehurići na vrhu što je znak da zrak izlazi.
Makaroni bi trebali odstajati najmanje 15 min do sat vremena ( idealno 30 min) kako bi se osušili.
Zagrijte pećnicu na 170°C . U toplu pećnicu stavite makarone peći. Pecite 10 min.
Ostavite ih da se ohlade.
Ganache - Zagrijati vrhnje za šlag sa žlicom šećera gotovo do vrenja. Maknuti s vatre i umiješati čokoladu. Miješati sve dok se čokolada ne otopi. Kada se ohladi puniti makarone čokoladnom smjesom.